shoreham II - residential renovation //

As an extension to an existing timber farmhouse on the Mornington Peninsula, this design enhanced access to external views and increased the amount of guest accommodation.  Focused towards the dominant southern views, the guest rooms form a wedge grafted onto the existing building, connected to the original building yet able to become closed off and independent.  The cubby house-like pavilion addition establishes a playful space for children to enjoy the summer months, using a cruciform plan that allows for a connection to the existing structure and the landscape beyond.  Simple materials have been applied with a modest language engaging with the rural environment.

Project Team : Claire Scorpo, Nic Agius, Katherine Sampson, Leona Dusanovic

back to top